Новини

Контакти

Адреса: вул. М.Леонтовича, 43, м.Тульчин, Вінницька область, 23600
Тел.: директор: 2-33-40
секретар: 2-13-68
Email: school3tulchin@gmail.com

Історична довідка

Школа заснована в 1928 році як початкова. В 1937 році класи з російською мовою навчання були виділені окремо і школа починає функціонувати як середня школа з російською мовою навчання. В цьому ж році школі було присвоєно ім’я О.Пушкіна у зв’язку зі 100-річчям з дня смерті поета.

Першим директором школи був С.Кунах. з 1938 року до початку Великої Вітчизняної війни директором школи працював О.Белава. Першими вчителями школи були М.Печерська, А.Єльська, Л.Спектор, М.Попова, Л.Марчук,С.Семенюк, Л.Кабан.


Зображення школи №3 післявоєнних часів

В 1941 році напередодні Великої Вітчизняної війни, в школі святкували перший випуск десятого класу. Тоді школу закінчили 20 учнів. 15 березня 1944 року, після звільнення м. Тульчина, почалася підготовка до відновлення навчання у школі, яке розпочалося 1 квітня 1944 року. Директором школи була призначена Р.Волошина.

З 1950 до 1984 року педагогічний колектив школи очолював М.Могилевський, мудрий, розважливий керівник, за керівництва якого школа здобула славу передового навчального закладу.

З 1984 до 2006 року педагогічний колектив школи очолювали директори В.Плахотник,М.Шудра, О.Шеремета. в роки директорства О.Шеримети школа отримала статус навчального закладу нового типу – гімназія, навчально-виховний комплекс. Даючи оцінку діяльності навчально-виховного комплексу – гімназії, хочу відзначити, що навчальний заклад має достатній освітній та матеріально-технічний рівень для надання нашим учням належних знань.


Зображення школи №3 початку 2000-х

Сьогодні в школі творчо працює педагогічний колектив, який нараховує 55 чоловік, всі мають вищу освіту. З них 27 педагогів мають вищу кваліфікаційну категорію, 15 – звання «старший вчитель», 6 – «вчитель-методист». Понад 30 років свого життя віддали справі навчання і виховання учнів в нашій школі вчителі-методисти В.Гриценко, Г.Черкевич, В.Курбатова, Л.Мартинова, О.Демчук, старші вчителі Г.Удима, Н.Кондорла, Н.Шевцова, вчитель вищої категорії Б.Чернега. Вони й сьогодні є прикладом в праці для молодих спеціалістів.

Мережа школи нараховує 29 класів, в яких навчається 740 учнів. До їх потреб 14 гуртків різного профілю, спортивний, хореографічний зали, 2 кабінети інформатики. При активному сприянні батьків та адміністрації школи для учнів створюються належні умови для навчання та всебічного розвитку.

З 1928 по 2007 роки путівку в життя отримали 7224 випускники, з них базову середнб освіту отримали 4311 учнів, повну загальну середню освіту – 2913 учнів. Із загальної кількості 303 випускники отримали свідоцтва з відзнакою, 253 нагородженні золотими та срібними медалями. Продовжують розвиватися традиції нашої школи. Серед них «Золотий олімп» - свято вшанування творчої учнівської молоді, свята «Осінній бал», «Панна школи», «Козацькому роду нема переводу».


Теперішній вигляд нашої школи

Проводячи такий короткий екскурс нашої школи, розповідаючи про її діяльність, потрібно відзначити, що школа живе цікавим і змістовним життям, завдячуючи педагогічному та учнівському колективам, недаремно вона є одним з кращих навчальних закладів району.